Prostreno.cz

Hovězí na houbách

Nevíte, co s košíkem plným hub? Zkuste hovězí na houbách. Vůně přiláká i sousedy.

  • 1h a 10min

    10min příprava

    60min vaření

  • 442 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 plátky hovězího zadního
  • 1 ks cibule
  • 250 g čerstvých hub - můžete nahradit i mraženými
  • 1/4 l kysané smetany
  • vývar z masa - můžete nahradit i masoxem
  • olej na smažení - nebo sádlo
  • sladká paprika
  • sůl a pepř
  • špetka hladké mouky

Postup přípravy

  1. Plátky po obvodu nařízněte, naklepejte, osolte, opepřete, poprášte moukou a prudce opečte na oleji nebo sádle.
  2. Vyjměte a do tuku po mase přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte do růžova. Zaprášte paprikou, přilijte trochu vývaru, provařte a přidejte zpět opečené plátky masa a duste za občasného podlévání vývarem témeř do měkka.
  3. Přidejte na plátky nakrájené houby (podle chuti opepřete a dosolte) a duste, až je maso i houby měkké. Nakonec zalijte zakysanou smetanou, ve které jste rozmíchali lžičku mouky a ještě několik minut povařte.

TIP:

Podávejte s těstovinami nebo knedlíky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí na houbách

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat