1h a 10min
10min příprava
60min vaření
442 kJ
energetická hodnota na 100g
115 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky3g sacharidy14g bílkoviny
Nevíte, co s košíkem plným hub? Zkuste hovězí na houbách. Vůně přiláká i sousedy.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
4 plátky
hovězího zadního
1 ks
cibule
250 g
čerstvých hub
- můžete nahradit i mraženými
1/4 l
kysané smetany
vývar z masa
- můžete nahradit i masoxem
olej na smažení
- nebo sádlo
sladká paprika
sůl a pepř
špetka
hladké mouky
Postup přípravy
Plátky po obvodu nařízněte, naklepejte, osolte, opepřete, poprášte moukou a prudce opečte na oleji nebo sádle.
Vyjměte a do tuku po mase přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte do růžova. Zaprášte paprikou, přilijte trochu vývaru, provařte a přidejte zpět opečené plátky masa a duste za občasného podlévání vývarem témeř do měkka.
Přidejte na plátky nakrájené houby (podle chuti opepřete a dosolte) a duste, až je maso i houby měkké. Nakonec zalijte zakysanou smetanou, ve které jste rozmíchali lžičku mouky a ještě několik minut povařte.
TIP:
Podávejte s těstovinami nebo knedlíky.