Prostreno.cz

Velikonoční bábovka s jogurtem

Jednoduchá, malá velikonoční bábovka, není suchá a zůstane dlouho vláčná.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1112 kJ / 265 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy34g
tuky10g

Ingredience na

  • 200 g bílého jogurtu
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 3 ks vajec
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • 100 ml oleje
  • 2 lžíce strouhané citronové kůry

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience nasypte do hluboké mísy a důkladně vyšlehejte robotem nebo šlehačem.
  2. Těsto nalijte do dobře vymazané a moukou vysypané formy.
  3. Pečte 15 minut při 180 °C, pak snižte teplotu na 160 °C a dopečte. Jestli je bábovka upečená, zjistíte vpíchnutím špejle.
  4. Po upečení vyklopte na mřížku a nechte dobře vychladnout.
  5. Bábovku můžete jen pocukrovat, nebo ji můžete přelít čokoládovou, nebo citrónovou polevou.

TIP:

Uvedené množství těsta je do menší formy.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční bábovka s jogurtem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat