Prostreno.cz

Mangoldový salát s mandlemi

Mangold nepatří mezi běžnou zeleninu našich zahrádek. Stojí však za to jej vyzkoušet. Jeho chutné listy i stonky plné vitamínů mají mnohostranné využití ve studené i teplé kuchyni.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 252 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • 350 g listů mangoldu
  • 1.5 l vody
  • 4 špetky soli - vaření mangoldu
  • 1 ks červené papriky
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 špetky koření pěti vůní
  • 1 špetka chilli vloček
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 80 ml olivového oleje
  • 0.5 hrnku plátků mandlí
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Do hrnce s vařící osolenou vodou nasypte listy mangoldu a vařte je 3-4 minuty, aby se nerozvařily a zůstaly křehké. Pak mangold sceďte, přelijte studenou vodou a nechte dobře okapat.
  2. Okapané listy nakrájejte ne větší kousky a nasypte je do misky.
  3. Přidejte na proužky nakrájenou papriku, jemně nakrájenou šalotku, nakrájená rajčata a na plátky nakrájený česnek.
  4. Do malého rendlíku dejte olej, koření, citronovou šťávu, chilli vločky a vše zahřejte-jen aby se koření rozpustilo a spojilo s olejem.
  5. Vychladlým, ochuceným olejem pokapejte zeleninu v misce, posypte ji mandlemi a lehce promíchejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mangoldový salát s mandlemi

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat