Prostreno.cz

Jáhlový salát

Drobné žluté kuličky jsou plné železa a navíc přirozeně bezlepkové. Připravte si salát plný vitamínů.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 391 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 hrnek jáhel
  • 2.5 hrnku vody
  • 1 ks malé, červené cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 ks cukety - přibližně 200 g
  • 1 hrnek nakrájené zelené petržele
  • 1 hrnek nakrájené pažitky
  • 3 špetky soli
  • 70 ml olivového oleje

Postup přípravy

  1. Jáhly properte ve studené vodě a spařte alespoň 2x vroucí vodou, aby ztratily případnou nahořklou a natrpklou chuť.
  2. Nasypte je do hrnce, zalijte je vodou, přidejte lžíci oleje a přikryté vařte doměkka. Po uvaření by měla být všechna voda vstřebaná.
  3. Očištěnou zeleninu nakrájejte na nudličky.
  4. Vychladlé, uvařené jáhly nasypte do misky.
  5. Přidejte nakrájenou zeleninu, pažitku, petržel, podle chuti osolte, přidejte olej a promíchejte. Podle chuti můžete jemně dochutit pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jáhlový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat