Prostreno.cz

Salát z chřestu a ovoce

Křupavý jarní salát s citronovou zálivkou. Čerstvý chřest je jistým znakem jara. Chřest lze kombinovat s masem, zeleninou, ale i ovocem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 35min

    35min příprava

  • 303 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 500 g zeleného chřestu
  • 1.5 l vody
  • 1 lžička soli
  • 250 g mix zelených salátů
  • 1 hrst rukoly
  • 2 ks kiwi
  • 1 ks ovoce karambola
  • 200 g tmavého hroznového vína
  • 150 g sýra - gouda
  • 0.5 hrnku kešu ořechů
  • Na zálivku
  • 2 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 4 snítky zelené petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Očištěný chřest vložte do vařící osolené vody a vařte 4 minuty, poté chřest sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat.
  2. Oloupané kiwi nakrájejte na plátky, plátky na polovinu.
  3. Omytou karambolu nakrájejte na plátky.
  4. Sýr gouda nakrájejte kráječem na sýr na malé plátky.
  5. Kešu ořechy krátce orestujte nasucho v pánvi.
  6. V misce smíchejte 2 lžíce nastrouhané citronové kůry, 4 lžíce citronové šťávy, 6 lžic olivového oleje, 2 špetky soli a nakrájenou zelenou petrželku.
  7. Na dno salátové mísy rozprostřete listy salátů.
  8. Přidejte rukolu, nakrájený chřest, karambolu a hroznové víno.
  9. Salát pokapejte zálivkou a posypte plátky sýra.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z chřestu a ovoce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat