Prostreno.cz

Rebarborový sirup

Připravte si jednoduchý sirup z rebarbory. Rebarbora je kyselá a když ji „spojíte„ s cukrem, tak získáte velice pikantní sladkokyselou chuť. Šťáva z ní je osvěžující a v kombinaci s čerstvým ovocem je výborná.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 346 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy20g
tuky0g

Ingredience na

  • 1.5 kg očištěné rebarbory
  • 700 ml vody
  • 500 g pískového cukru
  • 4 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Oloupanou rebarboru nakrájejte na kousky, nasypte ji do hrnce, zalijte vodou, přidejte cukr, citronovou šťávu a rebarboru rozvařte.
  2. Přes vhodnou láhev, nebo skleněnou nádobu upevněte plátýnko, na plátýnko nalijte rozvařenou rebarboru a nechte ji okapat, nakonec rebarboru v plátýnku ještě vymačkejte.
  3. Sirup nalijte do lahve a uchovejte v chladu.

TIP:

Cukr použijte podle vlastní chuti, klasický, nebo třtinový.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rebarborový sirup

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat