Prostreno.cz

Vepřové plátky v zázvorové omáčce

Vepřové maso zcela neodmyslitelně patří k české kuchyni, zázvor už tolik ne, ale vepřové v kombinaci se zázvorem chutná moc dobře.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 861 kJ / 205 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky14g

Ingredience na

  • 750 g vepřové kýty - nebo kotleta bez kostí
  • 3 lžíce oleje
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 lžíce čerstvého zázvoru - nastrouhaného
  • 400 ml masového vývaru
  • 2 lžíce studeného másla
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Maso nakrájejte na kousky, maso osolte a opepřete.
  3. V pekáčku rozehřejte olej a maso ze všech stran opečte.
  4. K masu přisypte nastrouhaný zázvor, maso zalijte vývarem přikryjte a duste v předehřáté troubě doměkka.
  5. V polovině dušení přidejte k masu celé, omyté jarní cibulky.
  6. K měkkému masu vmíchejte do šťávy studené máslo.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,30g
  • Sacharidy:

    97,30g
    • Cukry:

      12,00g
  • Tuky:

    200,05g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 205 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní vepřové kotlety

(4 hlasů)
1h a 20min
875 kJ

Vepřové kotlety na cideru

(8 hlasů)
1h a 25min
695 kJ

Plněný vepřový plátek

(7 hlasů)
1h a 35min
798 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky v zázvorové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat