Hovězí roštěná
I z tužšího masa můžete připravit dokonalou roštěnku, když maso přes noc naložíte a pak pomalu dusíte v troubě.
-
2h a 50min
20min příprava
2h a 30min vaření
-
973 kJ / 232 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy22g
tuky11g
Ingredience na
- 5 lžic
rostlinného oleje
- 1 ks
velké cibule
- pokrájená
- 750 g
hovězí roštěné
- 0.5 lžičky
soli
- 4 ks
bobkového listu
- 10 kuliček
nového koření
- 10 kuliček
pepře
- 350 ml
masového vývaru
- 1.5 lžíce
plnotučné hořčice
- Na marinádu
- 90 ml
oleje
- 5 lžic
limetkové šťávy
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na plátky a naložte do oleje prošlehaného s limetkovou šťávou. Marinujte přes noc.
- Troubu předehřejte na 170 °C.
- V pekáčku na oleji nechte zesklovatět pokrájenou cibuli, shrňte ji na stranu, přidejte plátky masa a osmahněte je z obou stran.
- Maso osolte, přidejte koření, vývar v troubě duste asi hodinu.
- Maso potřete hořčicí a znovu duste (přibližně další hodinu), nebo až bude maso zcela měkké. Podle potřeby přidejte vývar.