Prostreno.cz

Hovězí roštěná

I z tužšího masa můžete připravit dokonalou roštěnku, když maso přes noc naložíte a pak pomalu dusíte v troubě.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 973 kJ / 232 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy22g
tuky11g

Ingredience na

  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 ks velké cibule - pokrájená
  • 750 g hovězí roštěné
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 ks bobkového listu
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 350 ml masového vývaru
  • 1.5 lžíce plnotučné hořčice
  • Na marinádu
  • 90 ml oleje
  • 5 lžic limetkové šťávy

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky a naložte do oleje prošlehaného s limetkovou šťávou. Marinujte přes noc.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C.
  3. V pekáčku na oleji nechte zesklovatět pokrájenou cibuli, shrňte ji na stranu, přidejte plátky masa a osmahněte je z obou stran.
  4. Maso osolte, přidejte koření, vývar v troubě duste asi hodinu.
  5. Maso potřete hořčicí a znovu duste (přibližně další hodinu), nebo až bude maso zcela měkké. Podle potřeby přidejte vývar.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí roštěná

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat