Prostreno.cz

Dušená hovězí kližka

Díky kolagenovým vrstvám a krátkým svalovým vláknům mezi nimi se kližka při správné přípravě doslova rozpadá.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 553 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, nasypte ho do hrnce s rozehřátým olejem, posypte paprikou, oreganem (nebo majoránkou), kmínem, solí, přisypte nakrájenou cibuli a maso opečte ze všech stran.
  2. Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na menší kostky a zeleninu přisypte k masu.
  3. Přidejte bobkový list, nakrájený česnek, celý pepř, zalijte vývarem, červeným vínem a přikryté duste doměkka.
  4. Měkké maso zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným v malém množství vody.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,23g
  • Sacharidy:

    424,12g
    • Cukry:

      32,20g
  • Tuky:

    156,34g
  • Vláknina:

    144,10g

Aktivita pro spálení: 132 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí kostky s cuketou

(1 hlasů)
2h a 25min
629 kJ

Hovězí rendlík s hruškami

(3 hlasů)
2h a 25min
581 kJ

Pikantní hovězí maso s hnědými žampiony

(1 hlasů)
2h a 25min
488 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušená hovězí kližka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat