Prostreno.cz

Vepřové s hořčicovou omáčkou

Vepřové maso v hořčicové omáčce je díky dijonské hořčici lehce pikantní.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 574 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 720 g vepřových medailonků - 4 porce
  • 2.5 lžíce dijonské hořčice
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 ks cibule
  • 5 lžic oleje
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Plátky masa osolte, potřete ze všech stran hořčicí a nechte chvíli odpočívat.
  2. Mezitím nakrájejte najemno cibuli a nechte ji na rozehřátém oleji lehce zesklovatět.
  3. Na cibuli položte plátky masa a orestujte je z obou stran.
  4. Podlijte vývarem, přikryjte a duste doměkka.
  5. Šťávu zahustěte zakysanou smetanou a dokořeňte podle chuti.
  6. Vhodnou přílohou jsou hranolky a oblíbená zelenina.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,52g
  • Sacharidy:

    25,30g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    144,45g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 137 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové maso se zeleninou v bílé omáčce

(5 hlasů)
1h a 40min
636 kJ

Špagetový pekáček

(8 hlasů)
1h a 55min
1043 kJ

Pikantní vepřové kotlety

(4 hlasů)
1h a 20min
875 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové s hořčicovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat