Prostreno.cz

Vepřová krkovice na zelenině

Když krkovičku připravíte správně, bude krásně měkká a šťavnatá. Takto připravená chutná nejlépe s bramborovou kaší.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 790 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy18g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g vepřové krkovice bez kostí
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 400 ml masového, nebo zeleninového vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks velká cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 ks bobkového listy
  • 1 větvička čerstvého tymiánu
  • 3 snítky zelené petrželky - nakrájené
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Plátky masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. V pekáčku na rozehřátém oleji maso opečte z obou stran.
  3. K masu přidejte očištěnou, nakrájenou zeleninu, bobkový list, větvičku tymiánu, maso podlijte vínem, vývarem a duste v troubě předehřáté na 200 °C doměkka.
  4. Před podáváním posypte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová krkovice na zelenině

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat