Prostreno.cz

Vepřové maso s chřestem

Sezóna chřestu je tady, můžete si ho připravit na másle, s holandskou omáčkou, nebo s masem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 651 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky14g

Ingredience na

  • 600 g vepřového masa - kotleta, kýta, nebo plec
  • 450 g zeleného chřestu
  • 1 ks bílé cibule
  • 5 lžic řepkového oleje
  • 3 špetky soli
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 lžička mix koření čubrica - nebo jiné oblíbené

Postup přípravy

  1. Oloupaný chřest našikmo nakrájejte, špičky chřestu nekrájejte.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na klínky.
  3. Maso nakrájejte na větší kousky, nasypte je do rendlíku s rozehřátým olejem (rendlík použijte vhodný na pečení v troubě) ochuťte kořením, solí a maso opečte ze všech stran.
  4. K masu přisypte nakrájenou cibuli, podlijte vývarem, přikryjte a pečte v předehřáté troubě doměkka.
  5. K měkkému masu přisypte nakrájený chřest a pečte ještě 5 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s chřestem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat