Prostreno.cz

Vepřová kýta s uzenou paprikou

Chuť dušeného vepřového masa zvýrazní uzená paprika a kmín.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 740 kJ / 177 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy1g
tuky15g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové kýty
  • 6 lžic oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky uzené červené papriky
  • 0.5 lžičky kmínu
  • 300 ml vlažné vody
  • 1 lžíce bio sypkého vývaru - masový,nebo zeleninový

Postup přípravy

  1. Maso potřete olejem, osolte, posypte paprikou, kmínem a koření vetřete do masa.
  2. Z masa vytvarujte váleček a podle potřeby ho ovažte potravinářským provázkem.
  3. V pekáčku rozehřejte olej a máslo, přisypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran.
  5. Ve vodě rozmíchejte sypký vývar a maso podlijte. Přikryté duste v troubě předehřáté na 200 °C doměkka.
  6. Měkké maso nakrájejte na plátky.

TIP:

Místo sypkého vývaru použijte klasický vývar. Pokud chcete mít hustější omáčku, zahustěte ji instantní jíškou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová kýta s uzenou paprikou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat