Prostreno.cz

Rizoto s červenou řepou

Jednoduché, rychlé, barevné rizoto s parmezánem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 583 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy20g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 100 g hoblinek parmezánu
  • K přípravě
  • 2 ks menší vařené červené řepy
  • 1 ks cibule
  • 350 g rýže arborio
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • 0.5 svazku pažitky - nakrájené
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Rýži připravte podle návodu na obalu, místo vody, použijte k vaření vývar.
  2. Oloupanou cibuli a česnek drobně nakrájejte a nechte zesklovatět na oleji.
  3. Oloupanou, vařenou řepu nasekejte nadrobno (můžete ji nastrouhat na hrubém struhadle), přisypte ji k cibuli a 5 minut míchejte.
  4. Řepu smíchejte s uvařenou rýží, zakysanou smetanou, pažitkou, lžíci másla, podle chuti osolte a vše prohřejte.
  5. Podávejte s hoblinkami parmezánu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s červenou řepou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat