Rýžové karbanátky
Zbyla vám rýže? Přidejte pár ingrediencí a máte skvělý oběd.
-
60min
25min příprava
35min vaření
-
1179 kJ / 281 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy30g
tuky12g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 ks
mrkve
- nastrouhaná
- 350 g
vařené rýže
- 4 špetky
soli
- 2 ks
vejce
- rozšlehaná
- 180 g
sýra
- nastrouhaného
- 0.5 ks
jemně nakrájeného pórku
- pouze bílá část
- 3 lžíce
kukuřičného škrobu
- 3 lžíce
strouhanky
- Na posypání
- 6 lístků
bazalky
- Na smažení
- 100 ml
oleje
Postup přípravy
- Všechny ingredience dejte do misky a vše dobře promíchejte.
- Ze směsi tvarujte karbanátky a opečte je z obou stran na oleji.
- Před podáváním posypte nakrájenými lístečky bazalky.