Rybí filety s citronovým přelivem
Rychlý recept na přípravu filé z mořského vlka. Citrón a pepř rybu skvěle dochutí.
-
55min
20min příprava
35min vaření
-
576 kJ / 137 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky10g
Ingredience na
Postup přípravy
- Z omytého citrónu nastrouhejte na hrubém struhadle kůru.
- Petrželku nakrájejte nadrobno.
- V rendlíku na 2 lžících másla nechte zesklovatět najemno nakrájenou šalotku.
- K šalotce přilijte smetanu, přisypte citronovou kůru, petrželku a smetanu přiveďte k varu. Vařte 3-5 minut. Nakonec pomalu vmíchejte citronovou šťávu a podle chuti osolte.
- Porce ryby z obou stran osolte a opečte je na 3 lžících oleje a lžíci másla.
- Během opékání posypte ryby pepřem.
- Ryby podávejte s citronovým přelivem.