Prostreno.cz

Smažená jablka

Skvělý dezert se dá připravit i z obyčejných surovin.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 968 kJ / 231 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy22g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks velká tvrdší jablka
  • 150 g hladké mouky
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 ks velké vejce - žloutek a bílek zvlášť
  • 2 špetky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 80 g moučkového cukru
  • Na smažení
  • 150 ml oleje

Postup přípravy

  1. Jablka omyjte, oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte je na plátky přibližně o síle jednoho centimetru.
  2. V misce smíchejte prosetou mouku s jedlou sodou a špetkou soli.
  3. Ke směsi přilijte bílé víno, žloutek a umíchejte hladké těstíčko.
  4. Z bílku ušlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těstíčka.
  5. Ve větší pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem, rozehřejte vyšší vrstvu oleje.
  6. Plátky jablek namáčejte do těstíčka a smažte je z každé strany na mírnějším plameni přibližně 3-4 minuty, dokud nezezlátnou.
  7. Usmažené jablečné kroužky pokládejte na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk, a poté je obalte v moučkovém cukru, nebo je jen posypte moučkovým cukrem, do kterého můžete přidat lžičku skořice. Podávejte ještě teplé samostatně, nebo s vanilkovým krémem.

TIP:

Dejte pozor, aby byl olej opravdu dobře rozehřátý, jinak jím těsto nasákne.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažená jablka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat