Zeleninový salát s kuřecím masem
Sytý salát s kuřecím masem a zeleninou můžete podávat jako hlavní chod.
-
35min
25min příprava
10min vaření
-
580 kJ / 138 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky9g
Ingredience na
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na nudličky a nasypte je do velké misky.
- Listy zelí omyjte, nechte je okapat a nakrájejte na proužky.
- Oloupanou karotku nastrouhejte na struhadle na nudličky.
- Omytou okurku nakrájejte na plátky, pak plátky nakrájejte na polovinu.
- V misce smíchejte všechny suroviny na zálivku.
- Nakrájenou zeleninu přidejte k masu, zalijte zálivkou a lehce promíchejte. Nechte v chladu 30 minut uležet.
- Podávejte s krutony. Krutony: 2 rohlíky, nebo toustový chléb bez kůrky nakrájejte na kostičky, nasypte je na plech, pokapejte olejem, nebo rozpuštěným máslem, promíchejte a dejte na 5-8 minut do trouby předehřáté na 220 °C.
TIP:
Nemáte-li zbylé uvařené nebo upečené kuřecí maso, povařte 2 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí ve vodě ochucené bio sojovou omáčkou.