Celerový salát
Výborný je jen tak s čerstvým pečivem, nebo jako příloha k masu.
-
30min
20min příprava
10min vaření
-
347 kJ / 83 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky5g
Ingredience na
- K přípravě
- 700 ml
kuřecího vývaru
- 5 stonků
řapíkatého celeru
- 5 ks
tenkých proužků citronové kůry
- 2 lžíce
citronové šťávy
- 3 lžíce
kvalitního olivového oleje
- Na posypání
- 3 lžíce
lískových ořechů
- nahrubo nasekaných
- 3 špetky
hrubě mletého černého pepře
Postup přípravy
- Celer nakrájejte našikmo přibližně na 5 cm dlouhé kousky.
- Do hrnce nalijte vývar, přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu, vývar přiveďte k varu, přisypte nakrájený celer snižte teplo a vařte přibližně 5 minut, celer by měl trochu změknout, ale ne příliš.
- Celer sceďte a s citronovou kůrou nasypte na servírovací misku, posypte lískovými oříšky, pokapejte 3 polévkovými lžícemi olivového oleje, posypte nakrájenou celerovou natí a dochuťte pepřem.