Prostreno.cz

Celerový salát

Výborný je jen tak s čerstvým pečivem, nebo jako příloha k masu.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 347 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 ml kuřecího vývaru
  • 5 stonků řapíkatého celeru
  • 5 ks tenkých proužků citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce kvalitního olivového oleje
  • Na posypání
  • 3 lžíce lískových ořechů - nahrubo nasekaných
  • 3 špetky hrubě mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Celer nakrájejte našikmo přibližně na 5 cm dlouhé kousky.
  2. Do hrnce nalijte vývar, přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu, vývar přiveďte k varu, přisypte nakrájený celer snižte teplo a vařte přibližně 5 minut, celer by měl trochu změknout, ale ne příliš.
  3. Celer sceďte a s citronovou kůrou nasypte na servírovací misku, posypte lískovými oříšky, pokapejte 3 polévkovými lžícemi olivového oleje, posypte nakrájenou celerovou natí a dochuťte pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerový salát

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat