Hejk na rajčatech
Hejk je velmi oblíbená ryba, má pevnou konzistenci, bílé a nízkotučné maso. V kombinaci se zeleninou připravíte skvělý oběd, nebo večeři.
-
60min
25min příprava
35min vaření
-
307 kJ / 73 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky2g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
hejka
- nebo jiné ryby
- 0.5 svazku
pažitky
- nakrájené
- 3 ks
brambor
- 4 ks
oloupaných, nakrájených rajčat
- 2 stroužky
česneku
- 0.5 lžičky
kurkumy
- 300 ml
zeleninového vývaru
- 3 lžíce
oleje
- 1 špetka
šafránu
- stačí 5 nitek
- 0.5 lžičky
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- Na posypání
- 2 snítky
nakrájené petrželky
Postup přípravy
- V rendlíku zahřejte olej, přidejte nakrájená rajčata, oloupané, na plátky nakrájené brambory, oloupaný, nakrájený česnek, pažitku, vše posypte kurkumou a duste 5 minut.
- Zeleninu zalijte vývarem, přidejte šafrán a duste 10 minut.
- Rybí porce osolte, opepřete a položte je do zeleniny. Podle velikosti porcí duste přibližně 15 minut, nebo podle potřeby.
- Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.