Prostreno.cz

Hejk na rajčatech

Hejk je velmi oblíbená ryba, má pevnou konzistenci, bílé a nízkotučné maso. V kombinaci se zeleninou připravíte skvělý oběd, nebo večeři.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 307 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hejka - nebo jiné ryby
  • 0.5 svazku pažitky - nakrájené
  • 3 ks brambor
  • 4 ks oloupaných, nakrájených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 lžičky kurkumy
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 špetka šafránu - stačí 5 nitek
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 2 snítky nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. V rendlíku zahřejte olej, přidejte nakrájená rajčata, oloupané, na plátky nakrájené brambory, oloupaný, nakrájený česnek, pažitku, vše posypte kurkumou a duste 5 minut.
  2. Zeleninu zalijte vývarem, přidejte šafrán a duste 10 minut.
  3. Rybí porce osolte, opepřete a položte je do zeleniny. Podle velikosti porcí duste přibližně 15 minut, nebo podle potřeby.
  4. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hejk na rajčatech

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat