Prostreno.cz

Vepřová panenka plněná rukolou

Dokonalý hlavní chod. Slanina se postará o to, aby panenka zůstala šťavnatá a aby krásně voněla. Pikantní chuť dodá rukola a zelený pepř.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 985 kJ / 235 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vepřové panenky
  • 1 lžička soli
  • 5 lžic oleje
  • 200 ml masového vývaru, nebo vody
  • Na náplň
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 100 g rukoly
  • 3 plátky sýra mozzarella
  • 1 lžíce zeleného pepře ve slaném nálevu
  • Na omáčku
  • 2 ks šalotky - nakrájené najemno
  • 2 lžíce petrželky - nasekané
  • 150 ml červeného vína
  • 1 lžíce másla
  • 150 ml 33% smetany
  • 2 špetky soli
  • 120 g studeného másla
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nařízněte nožem tak, aby vznikl plát. Maso lehce dlaní naklepejte.
  2. Maso osolte z obou stran.
  3. Na připravený plát masa položte plátky slaniny, plátky sýra, rukolu a nasekaný zelený pepř.
  4. Z masa vytvarujte roládu a maso ovažte potravinářským provázkem, aby drželo tvar.
  5. Předehřejte troubu na 190 °C.
  6. V pekáčku na rozehřátém oleji vepřovou panenku ze všech stran orestujte.
  7. Maso podlijte 200 ml vody, nebo vývaru, přikryjte a dejte na 35-40 minut do trouby, podle velikosti rolády se může doba pečení lišit. Jednoduše pečte maso doměkka.
  8. Měkké maso vyjměte z trouby, položte ho na talíř a přikryjte - třeba alobalem.
  9. Pekáček postavte na sporák, přidejte 1 lžíci másla, šalotku, petržel a 2-3 minuty míchejte.
  10. Přidejte červené víno a na mírném ohni vařte 10 minut.
  11. K vínu přilijte smetanu a na mírném ohni vařte dalších 10 minut.
  12. Do hotové omáčky vmíchejte kostky másla obalené v mouce = nakrájejte studené máslo na kostky, ideálně menší než jeden centimetr. Kostky pak můžete dát znovu do chladničky, abyste měli jistotu, že budou opravdu studené. Kostky másla promíchejte s hladkou moukou. Ta ulpí na másle, a takto připraveným máslem se omáčka zahustí. Podle chuti omáčku osolte.
  13. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka plněná rukolou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat