Prostreno.cz

Krůtí nudličky na kari

Jemné krůtí maso zvýrazní chuť kari koření. Pomalým dušením získáte měkoučké maso se skvělou šťávou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 641 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g krůtích prsou
  • 2 lžičky kari koření
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla
  • 1 ks cibule - oloupaná, drobně nakrájená
  • 300 ml 33% smetany
  • 1.5 lžíce světlé instantní jíšky
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky a smíchejte je se 2 lžičkami kari koření a 3 lžícemi oleje, nechte 20 minut marinovat.
  2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo, přisypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  3. Přidejte maso a orestujte ho, aby se zatáhlo.
  4. Maso zalijte smetanou, promíchejte a na mírném ohni duste, až je maso měkké.
  5. Šťávu zahustěte instantní jíškou, nebo bramborovým škrobem, který rozmíchejte v malém množství vody.
  6. Maso podle chuti osolte a opepřete.
  7. Před podáváním posypte petrželkou.

TIP:

Pokud chcete pikantní maso použijte místo kari koření kari pastu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí nudličky na kari

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat