Krůtí nudličky na kari
Jemné krůtí maso zvýrazní chuť kari koření. Pomalým dušením získáte měkoučké maso se skvělou šťávou.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
641 kJ / 153 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky13g
Ingredience na
- K přípravě
- 750 g
krůtích prsou
- 2 lžičky
kari koření
- 3 lžíce
oleje
- 4 lžíce
másla
- 1 ks
cibule
- oloupaná, drobně nakrájená
- 300 ml
33% smetany
- 1.5 lžíce
světlé instantní jíšky
- 3 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
- 4 snítky
zelené petrželky
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na nudličky a smíchejte je se 2 lžičkami kari koření a 3 lžícemi oleje, nechte 20 minut marinovat.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo, přisypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
- Přidejte maso a orestujte ho, aby se zatáhlo.
- Maso zalijte smetanou, promíchejte a na mírném ohni duste, až je maso měkké.
- Šťávu zahustěte instantní jíškou, nebo bramborovým škrobem, který rozmíchejte v malém množství vody.
- Maso podle chuti osolte a opepřete.
- Před podáváním posypte petrželkou.
TIP:
Pokud chcete pikantní maso použijte místo kari koření kari pastu.