Prostreno.cz

Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou

Šťavnatá vepřová panenka s omáčkou s bílým vínem, hořčicí a petrželkou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 576 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g vepřové panenky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks šalotky
  • 3 lžíce čerstvé zelené petrželky - nakrájené
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 1.5 lžíce plnotučné hořčice
  • 150 ml teplé vody
  • 1 lžíce bio sypkého kuřecího vývaru
  • 200 ml 33% smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte máslo a olej, přisypte oloupanou, nakrájenou šalotku, přidejte vepřovou panenku a maso orestujte ze všech stran.
  2. Maso zalijte vínem, přidejte hořčici, v teplé vodě rozmíchaný sypký vývar a maso duste doměkka. Maso podle chuti osolte a opepřete.
  3. Měkké maso vyndejte a nakrájejte na plátky.
  4. Omáčku zahustěte instantní jíškou, zjemněte smetanou a povařte 10 minut. Pak do omáčky vmíchejte nakrájenou petrželku.
  5. Do omáčky vložte zpět maso a maso už jen prohřejte.

TIP:

Pokud chcete omáčku pikantnější chuti, použijte dijonskou hořčici.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat