Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou
Šťavnatá vepřová panenka s omáčkou s bílým vínem, hořčicí a petrželkou.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
576 kJ / 137 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky11g
Ingredience na
- K přípravě
- 750 g
vepřové panenky
- 4 špetky
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- 3 lžíce
rostlinného oleje
- 2 lžíce
másla
- 2 ks
šalotky
- 3 lžíce
čerstvé zelené petrželky
- nakrájené
- 300 ml
suchého bílého vína
- 1.5 lžíce
plnotučné hořčice
- 150 ml
teplé vody
- 1 lžíce
bio sypkého kuřecího vývaru
- 200 ml
33% smetany
- 2 lžíce
světlé instantní jíšky
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejte máslo a olej, přisypte oloupanou, nakrájenou šalotku, přidejte vepřovou panenku a maso orestujte ze všech stran.
- Maso zalijte vínem, přidejte hořčici, v teplé vodě rozmíchaný sypký vývar a maso duste doměkka. Maso podle chuti osolte a opepřete.
- Měkké maso vyndejte a nakrájejte na plátky.
- Omáčku zahustěte instantní jíškou, zjemněte smetanou a povařte 10 minut. Pak do omáčky vmíchejte nakrájenou petrželku.
- Do omáčky vložte zpět maso a maso už jen prohřejte.
TIP:
Pokud chcete omáčku pikantnější chuti, použijte dijonskou hořčici.