Prostreno.cz

Vepřové kotlety s bazalkou

Šťavnaté vepřové kotlety vonící bazalkou a česnekem. Jídlo z jedné pánve vám ušetří špinavé nádobí.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 814 kJ / 194 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky17g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřových kotlet s kostí
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • 3 stroužky česneku - prolisovaného
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžíce hořčičných semínek
  • 0.5 lžičky hrubě mletého černého pepře
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 ks červené cibule - nakrájené

Postup přípravy

  1. Nasekanou bazalku, česnek, sůl, mletý pepř, hořčičná semínka a 4 lžíce oleje dobře promíchejte v malé misce.
  2. Směsí potřete z obou stran kotlety a opečte je na zbývajícím oleji, nejlépe v pánvi vhodné na pečení v troubě.
  3. K masu nasypte oloupanou, nakrájenou cibuli, maso podlijte vývarem a dejte do trouby předehřáté na 190 °C.
  4. Pečte, až je maso měkké. K masu podávejte velkou porci zeleninového salátu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s bazalkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat