Vepřové kotlety s bazalkou
Šťavnaté vepřové kotlety vonící bazalkou a česnekem. Jídlo z jedné pánve vám ušetří špinavé nádobí.
-
1h a 35min
20min příprava
1h a 15min vaření
-
814 kJ / 194 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky17g
Ingredience na
- K přípravě
- 4 ks
vepřových kotlet s kostí
- 10 lístků
čerstvé bazalky
- 3 stroužky
česneku
- prolisovaného
- 0.5 lžičky
soli
- 0.5 lžíce
hořčičných semínek
- 0.5 lžičky
hrubě mletého černého pepře
- 120 ml
rostlinného oleje
- 300 ml
masového vývaru
- 1 ks
červené cibule
- nakrájené
Postup přípravy
- Nasekanou bazalku, česnek, sůl, mletý pepř, hořčičná semínka a 4 lžíce oleje dobře promíchejte v malé misce.
- Směsí potřete z obou stran kotlety a opečte je na zbývajícím oleji, nejlépe v pánvi vhodné na pečení v troubě.
- K masu nasypte oloupanou, nakrájenou cibuli, maso podlijte vývarem a dejte do trouby předehřáté na 190 °C.
- Pečte, až je maso měkké. K masu podávejte velkou porci zeleninového salátu.