Špagety se žampióny
Těstoviny jsou nejběžnější rychlovkou, ale to neznamená, že musí být pokaždé stejné. Vyzkoušejte kombinaci těstovin s houbami a baby špenátem.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
744 kJ / 177 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy22g
tuky6g
Ingredience na
- K přípravě
- 350 g
suchých špaget
- 250 g
žampiónů
- 2 stroužky
česneku
- 1 ks
malé, červené cibule
- 2 lžíce
oleje
- 6 lžic
suchého bílého vína
- 150 ml
kokosového mléka
- nebo 33% smetany
- 200 g
baby špenátu
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 100 g
strouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy
- Ve velkém rendlíku zahřejte olej, přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
- Přidejte očištěné, na plátky nakrájené houby, drobně nakrájený česnek a míchejte, až se odpaří voda z hub.
- Přidejte suché bílé víno, špenát a míchejte přibližně 3 minuty, podle chuti osolte pak odstavte z ohně.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny sceďte a přidejte je ke špenátu s houbami.
- Přilijte kokosové mléko, nebo smetanu, dochuťte pepřem a podle potřeby osolte. Vše prohřejte.
- Takto připravené špagety můžete podávat posypané sýrem.