Prostreno.cz

Česnekové brambory

Máslové křupavé brambory, které si můžete dát jako přílohu, nebo hlavní jídlo se zeleninovým salátem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 307 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy12g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 20 ks malých brambor
  • 1 l vody
  • 1 lžíce sypkého zeleninového vývaru
  • 0.5 hrnku rozpuštěného másla
  • 3 stroužky česneku - prolisovaného
  • 4 špetky soli
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku pažitky - jemně nasekané

Postup přípravy

  1. Zahřejte troubu na 200 °C.
  2. Zapékací misku vymažte máslem.
  3. Dobře omyté brambory nasypte do vody, přisypte sypký vývar a vařte 15 minut, nebo až jsou brambory skoro měkké.
  4. Brambory sceďte a uložte je do vymazané zapékací misky.
  5. Každou bramboru lehce rozmáčkněte, například dnem skleničky.
  6. V malé misce smíchejte rozpuštěné máslo a prolisovaný česnek. Směsí brambory potřete a brambory jemně osolte.
  7. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut, nebo až jsou brambory upečené dozlatova a dokřupava, jednou brambory otočte.
  8. Před podáváním posypte brambory pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Česnekové brambory

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat