Prostreno.cz

Špenátová polévka s čedarem

Polévka z čerstvého špenátu doplněná strouhaným sýrem. Je rychlá na přípravu a kromě sýra ji můžete posypat třeba ořechy.

02.11.2020 Mikeš
40min

15min příprava

25min vaření

624 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte a nechte ji zesklovatět v hrnci na rozehřátém másle.
  2. Přisypte mouku a míchejte, až mouka zezlátne.
  3. Za stálého míchání přilijte mléko a přiveďte ho k varu. Do mléka vmíchejte sypký bio vývar, přidejte oprané listy špenátu, smetanu a vařte 5 minut.
  4. Polévku rozmixujte „nahrubo“, aby v polévce zůstaly malé kousky špenátu a podle chuti polévku osolte.
  5. Polévku podávejte hustě posypanou strouhaným sýrem.
  6. Podle chuti můžete posypat ořechy.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,32 g
  • Sacharidy:

    86,06 g
    • Cukry:

      53,94 g
  • Tuky:

    214,04 g
  • Vláknina:

    8,55 g

Aktivita pro spálení:

661 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

197

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Kuřecí vývar

27 kcal / 100g
B1 g
S3 g
T0 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

sýr čedar

402 kcal / 100g
B24 g
S1 g
T33 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Špenátová polévka s čedarem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba