Špenátová polévka s čedarem
Polévka z čerstvého špenátu doplněná strouhaným sýrem. Je rychlá na přípravu a kromě sýra ji můžete posypat třeba ořechy.
-
40min
15min příprava
25min vaření
-
495 kJ / 118 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky8g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 ks
cibule
- 2 lžíce
másla
- 1 lžíce
hladké mouky
- 1 l
mléka
- 1 lžíce
bio sypkého kuřecího vývaru
- 200 ml
33% smetany
- 150 g
čerstvého špenátu
- 2 špetky
soli
- Na posypání
- 150 g
strouhaného sýra čedar
- 4 lžíce
jemně nasekaných ořechů
- volitelné
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli nakrájejte a nechte ji zesklovatět v hrnci na rozehřátém másle.
- Přisypte mouku a míchejte, až mouka zezlátne.
- Za stálého míchání přilijte mléko a přiveďte ho k varu. Do mléka vmíchejte sypký bio vývar, přidejte oprané listy špenátu, smetanu a vařte 5 minut.
- Polévku rozmixujte „nahrubo“, aby v polévce zůstaly malé kousky špenátu a podle chuti polévku osolte.
- Polévku podávejte hustě posypanou strouhaným sýrem.
- Podle chuti můžete posypat ořechy.