Prostreno.cz

Špenátová polévka s čedarem

Polévka z čerstvého špenátu doplněná strouhaným sýrem. Je rychlá na přípravu a kromě sýra ji můžete posypat třeba ořechy.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 495 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 l mléka
  • 1 lžíce bio sypkého kuřecího vývaru
  • 200 ml 33% smetany
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 150 g strouhaného sýra čedar
  • 4 lžíce jemně nasekaných ořechů - volitelné

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte a nechte ji zesklovatět v hrnci na rozehřátém másle.
  2. Přisypte mouku a míchejte, až mouka zezlátne.
  3. Za stálého míchání přilijte mléko a přiveďte ho k varu. Do mléka vmíchejte sypký bio vývar, přidejte oprané listy špenátu, smetanu a vařte 5 minut.
  4. Polévku rozmixujte „nahrubo“, aby v polévce zůstaly malé kousky špenátu a podle chuti polévku osolte.
  5. Polévku podávejte hustě posypanou strouhaným sýrem.
  6. Podle chuti můžete posypat ořechy.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenátová polévka s čedarem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat