Ingredience na
- K přípravě
- 250 g
těstovin mušličky
- 4 lžíce
másla = nejlépe Ghí
- 600 g
vepřové panenky
- 150 ml
smetany na vaření
- 1.5 lžičky
bio sypkého vývaru
- masový,nebo zeleninový
- 1.5 lžíce
bazalkového,nebo petrželového pesta
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
- Na posypání
- 100 g
hrubě nastrouhaného parmazánu
- nebo jiný tvrdý sýr
TIP:
Ghí je přepuštěné máslo,které se dá celkem snadno koupit v supermarketech ,nebo prodejnách se zdravou výživou. Přepuštěné máslo využijete k tepelné přípravě pokrmů, kde je v receptuře požadovaná máslová chuť. Na rozdíl od másla se nepřepaluje, při vaření tudíž nevznikají zdravotně rizikové látky. „V kuchyni můžete ghí využít prakticky všude, kde je potřeba tuk. Ghí je možné použít i při pečení pečiva, maštění, vynikající je také dušená zelenina na ghí .