Prostreno.cz

Tymiánová omáčka k masu

Skvělá omáčka s koňakem ,tymiánem a zeleným pepřem dodá pečenému,nebo grilovanému masu tu správnou chuť.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 394 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks větší šalotka
  • 350 ml masového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1.5 lžíce světlé instantní jíšky
  • 2 lžíce konzervovaného zeleného pepře
  • 4 lžíce koňaku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu – pouze lístky

Postup přípravy

  1. V rendlíku na másle nechte zesklovatět oloupanou,nakrájenou šalotku.
  2. Šalotku zalijte vývarem,přidejte smetanu ,jíšku ,nasekaný pepř,koňak a omáčku vařte na mírném ohni 15 minut. Častěji míchejte.
  3. Nakonec vmíchejte lístky tymiánu.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tymiánová omáčka k masu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat