Prostreno.cz

Bramborová polévka s pórkem

Vychutnejte si krémovou konzistenci a lahodnou chuť této francouzské polévky.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 333 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 lžíce másla
  • 1 ks pórek - bílá a kousek zelené části
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g brambor
  • 2 l zeleninového vývaru - nebo voda a bujonová kostka
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 200 ml 31% smetany
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • Na posypání
  • 1 ks jarní cibulka –nať - nebo pažitka

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek a oloupaný česnek nakrájejte na plátky.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na malé kostky.
  3. V hrnci nechte rozpustit máslo, přisypte nakrájený pórek , česnek a 2-3 minuty míchejte.
  4. Přidejte brambory,přilijte vývar (nebo vodu a zeleninovou bujonovou kostku),snítku tymiánu ,podle chuti osolte,opepřete a vařte,až jsou brambory měkké.
  5. Z polévky vyndejte tymián,do polévky přidejte smetanu , polévku rozmixujte a jen prohřejte.
  6. Před podáváním posypte polévku nakrájenou natí cibulky,nebo nakrájenou pažitkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,32g
  • Sacharidy:

    149,10g
    • Cukry:

      9,53g
  • Tuky:

    122,64g
  • Vláknina:

    43,00g

Aktivita pro spálení: 79 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka s pórkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat