Prostreno.cz

Dušené jehněčí s fíky a mandlemi

Sladká chuť fíků, spojená s miliony křupavých malých semen chutná skvěle s typickou chutí a strukturou jehněčího masa.
Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 769 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy27g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g jehněčí kýty - nakrájené na kostky
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce silné kávy
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 ks větší pomeranč - šťáva a kůra
  • 8 ks sušených fíků
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mleté skořice
  • 0.5 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička koření garam masala
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce plátků mandlí

Postup přípravy

  1. Ve velkém rendlíku opečte na oleji maso nakrájené na kostky.
  2. Přidejte kávu, vývar , pomerančovou kůru , pomerančovou šťávu, nakrájené fíky ,sůl a koření. Na mírném ohni duste doměkka..
  3. Maso zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným ve 100 ml vody ,přisypte mandle a vařte 10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené jehněčí s fíky a mandlemi

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat