Prostreno.cz

Králík na bílém víně dušený v troubě

Jemné a zdravé králičí maso je na pečení a dušení vynikající. Geniálně jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu .

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 182 kJ / 43 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky0g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 porce vařených brambor
  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 1 ks velká cibule
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 4 snítky zelené petrželky
  • 2 lžíce rozpuštěného sádla
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky drceného barevného pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce sádla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190°C.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky .
  3. Porce králíka osolte,opepřete a maso uložte do vymazaného pekáčku .
  4. Kolem masa nasypte na plátky nakrájenou cibuli ,maso zalijte vínem a pokapejte ho rozpuštěným sádlem.
  5. Pečte v předehřáté roubě doměkka.
  6. Měkké maso posypte nakrájenou petrželkou . Podávejte s bramborami .




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Králík na bílém víně dušený v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat