Prostreno.cz

Hovězí plátky se smetanovou omáčkou

Dušené hovězí plátky ve smetanové omáčce s červeným pepřem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 440 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g hovězího masa - kýta,ořech
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1 ks velká šalotka
  • 300 ml smetany na vaření
  • 1.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 0.5 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 ks větší mrkev
  • 250 ml masového vývaru
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžíce drceného červeného pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, kraje nařízněte ostrým nožem ,maso lehce naklepejte,osolte a opepřete.
  2. Ve velké pánvi,nebo rendlíku rozehřejte 3 lžíce másla , 3 lžíce oleje,přisypte oloupanou,nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět .
  3. K šalotce přidejte maso a krátce ho z obou stran orestujte.
  4. K masu přidejte 250 ml vývaru, oloupanou,nastrouhanou mrkev ,hořčici a maso duste doměkka.
  5. Ve smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob a s metanu nalijte k masu , duste ještě 10-15 minut ,až omáčka zhoustne .




Vložit můj recept

Reklama

Zdravě se Sabčou

Všechna videa
14:33

HIIT training

HIIT training
14:03

Hardcore cvičení na bříško

Hardcore cvičení na bříško
18:24

Kardio cvičení pro celé tělo

Kardio cvičení pro celé tělo

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky se smetanovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat