Prostreno.cz

Bramborové karbanátky s čerstvým zelím

Karbanátky z vařených brambor s bílým zelím .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 669 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy13g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g brambor
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 0.5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 2 špetky mletého pepře
  • 200 g čerstvého bílého zelí
  • Na smažení
  • 120 ml oleje

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na nudličky a spařte ho horkou vodou, pak nechte dobře okapat.
  2. Brambory uvařte ve slupce doměkka , uvařené brambory oloupejte a nakrájejte je na velmi malé kostičky.Brambory nasypte do misky.
  3. Přisypte zelí,podle chuti osolte,opepřete,vmíchejte rozšlehaná vejce,mouku ,kypřící prášek a dobře promíchejte.
  4. Z těsta tvarujte karbanátky a opečte je z obou stran v pánvi na oleji.
  5. Upečené karbanátky pokládejte na papírovou utěrku.

TIP:

Brambory jdou dobře nakrájet pomocí kolečka na krájení vajíček.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,10g
  • Sacharidy:

    211,96g
    • Cukry:

      9,93g
  • Tuky:

    113,59g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 159 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborové karbanátky s čerstvým zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat