Prostreno.cz

Špenátová polévka s vařenými vejci

Čerstvý špenát se dá koupit během celého roku. Uvařte si z něj polévku doplněnou vařenými vejci .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 154 kJ / 36 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy1g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 3 ks vejce vařená natvrdo
  • K přípravě
  • 180 g čerstvého špenátu
  • 1.8 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého,bílého pepře
  • 1 lžička pískového cukru
  • 200 ml smetany na vaření

Postup přípravy

  1. Vodu přiveďte k varu a do vody nasypte opraný špenát.
  2. Přidejte sypký vývar a vařte 15 minut.
  3. Polévku rozmixujte ponorným mixérem .
  4. Do polévky nalijte smetanu ,přidejte cukr ,polévku podle chuti osolte,opepřete a vařte 5 minut. Polévku podávejte posypanou na kostičky nakrájenými, vařenými vejci.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,41g
  • Sacharidy:

    113,70g
    • Cukry:

      103,00g
  • Tuky:

    22,72g
  • Vláknina:

    1,59g

Aktivita pro spálení: 36 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Špenátová polévka s vařenými vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat