Prostreno.cz

Hovězí kostky dušené v troubě

Hovězí maso a bílé víno je dobrá kombinace. Stejně jako u jiných dušených jídel je i toto chuťově výraznější, když se jeden den rozleží.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 3h a 0min

    30min příprava

    2h a 30min vaření

  • 592 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 120 g anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 600 g hovězího masa - zadní , krk ,loupaná plec
  • 2 ks mrkve - nakrájené na silnější plátky
  • 1 ks velká cibule - nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 300 ml bílého , suchého vína
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 250 g malých žampionů
  • Na obalení
  • 0.45 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky a obalte je v hladké mouce.
  2. V pekáčku na lžíci oleje lehce orestujte na kostky nakrájenou slaninu , maso a oloupanou , nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte vývar , víno , maso osolte , opepřete a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C 60 minut.
  4. K masu přidejte nakrájenou mrkev, celé žampiony , oloupaný , nakrájený česnek a maso duste doměkka. Pokud je třeba,přidejte víno,nebo vývar .
  5. Maso podávejte nejlépe s těstovinou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí kostky dušené v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat