Prostreno.cz

Dort s broskví a rybízem

Bez dortu to na dětské oslavě nejde. Naučte se recept na broskvový dort s rybízem podle Itala v kuchyni Emanuela Ridi.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 798 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy17g
tuky9g

Ingredience na

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 6 ks vajec
  • 7 lžic cukru
  • 1,5 dcl smetany
  • 100 g bílého řeckého jogurtu
  • 3 ks měkkých broskví
  • 1 miska červeného rybízu
  • vanilkový lusk

Postup přípravy

  1. V míse postupně vyšlehejte povolené máslo s 5 lžícemi cukru, 4 vejce, mouku a semínka z půlky vanilkového lusku. Dno formy vyložte pečícím papírem.
  2. Těsto přendejte do formy a uhlaďte. Broskve nakrájejte na měsíčky a vyskládejte na těsto, zasypejte rybízem. V míse vyšlehejte zbylá dvě vejce se zbytkem cukru, smetanou, bílým jogurtem a druhou půlkou vanilkového lusku.
  3. Krém nalijte na ovoce, pečte 
v předehřáté troubě 45min na 180°.

TIP:

Fantazii se meze nekladou, můžete improvizovat podle sezonní nabídky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dort s broskví a rybízem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat