Prostreno.cz

Bábovka s kakaem a ořechy

Snad nejtradičnější český moučník - bábovka , je jednoduchý a přitom velmi dobrý .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1357 kJ / 324 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy41g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 hrnky polohrubé mouky - hrnek 250 ml
  • 10 lžic rostlinného oleje
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • 250 ml mléka
  • 0.5 hrnku pískového cukru
  • 1 sáček vanilkový cukr - nebo dřeň z ½ vanilkového lusku
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 0.5 hrnku nasekaných lískových ořechů
  • 1.5 lžíce granulované instantní kávy
  • 1.5 lžíce kakaa
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180°C .
  2. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou.
  3. V mléce rozmíchejte instantní kávu.
  4. Do misky prosejte mouku ,kakao a kypřící prášek.
  5. Přidejte vanilkový cukr , (nebo dřeň z poloviny vanilkového lusku ) , olej, mléko s kávou ,rozšlehaná vejce ,cukr a vše důkladně promíchejte , nejlépe metličkou.
  6. Nakonec vmíchejte nasekané ořechy.
  7. Těsto nalijte do připravené formy , bábovku můžete přikrýt alobalem , aby se nahoře nespálila.
  8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut , podle toho , jak peče trouba to může trvat i déle.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(5 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(16 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bábovka s kakaem a ořechy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat