Prostreno.cz

Masová sekaná s těstovinou

Kombinace libového hovězího masa s tučnějším bůčkem dodá skvělou chuť i šťavnatost . Velmi netradiční je příprava s těstovinami , ale chutná skvěle.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 685 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy18g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Formu na biskupský chlebíček , případně jinou vhodnou formu vymažte tukem.
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ( al dente ) , uvařené těstoviny sceďte a nechte dobře okapat.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte , očištěnou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle .
  4. V pánvi na oleji cibuli a mrkev restujte za stálého míchání přibližně 3 minuty. Nechte vychladnout .
  5. Do misky dejte mleté maso , směs cibule a mrkve , strouhanku , perlivou vodu , vejce , prolisovaný česnek , petrželku , majoránku , sůl , pepř a vše dobře promíchejte.
  6. Nakonec přidejte těstoviny a promíchejte jen zlehka .
  7. Směs dejte do vymazané formy a pečte v troubě předehřáté na 180 ° C 45 minut.

TIP:

Al dente je italský termín, který se používá k označení těstovin , občas také rýže nebo fazolí , které jsou uvařeny ne zcela do měkka , ale už nejsou tvrdé






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Masová sekaná s těstovinou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat