Prostreno.cz

Studená okurková polévka

Řecká,osvěžující,studená okurková polévka. Studené polévky jsou oblíbené hlavně v zemích s tropickými teplotami a není důvod, proč si tento osvěžující pokrm taky nedopřát.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 20min

    20min příprava

  • 323 kJ / 77 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • K podávání
  • 150 g balkánského sýra - případně sýr feta
  • K přípravě
  • 1 ks salátová okurka
  • 400 ml bílého jogurtu
  • 250 ml smetany na vaření
  • 200 ml neperlivé vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky hrubě mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Sýr nakrájejte na kostičky.
  2. Z omyté okurky nakrájejte 9 tenkých plátků a dejte je stranou .
  3. Okurku nakrájejte a nasypte do mixéru, můžete ji předem oloupat ,ale není to potřeba.
  4. K okurce přidejte vodu a okurku rozmixujte.
  5. Přidejte smetanu , jogurt a ještě na pár vteřin zapněte mixér.
  6. Polévku dochuťte solí , pepřem a citronovou šťávou , (podle chuti můžete přidat i špetku cukru).
  7. Polévku podávejte s kostičkami sýra a plátky okurky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Studená okurková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat