Prostreno.cz

Květákový krém se špenátem

Hustý a vydatný květákový krém . Způsobů, jak polévku připravit, je spousta a stojí za to vyzkoušet něco nového ,například přidat do polévky baby špenát.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 223 kJ / 53 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 600 g růžiček květáku
  • 1 ks větší brambora - oloupaná,nakrájená
  • 1.5 l kuřecího vývaru - případně voda a bio bujón
  • 250 ml smetany na vaření
  • 150 g baby špenátu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej , přidejte růžičky květáku , nakrájenou bramboru a na mírném ohni 2 minuty míchejte.
  2. K zelenině přilijte vývar , přiveďte k varu a přikryté vařte 15-20 minut nebo až je zelenina měkká..
  3. Polévku rozmixujte ručním mixérem , vmíchejte smetanu a podle chuti osolte .
  4. Polévku zahřejte , vmíchejte nahrubo nakrájený špenát a polévku nechte projít varem , dále nevařte.
  5. Polévku můžete podávat s opečenou bagetou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,41g
  • Sacharidy:

    18,14g
    • Cukry:

      4,00g
  • Tuky:

    113,70g
  • Vláknina:

    3,59g

Aktivita pro spálení: 53 kcal

6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

15

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Květákový krém se špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat