Prostreno.cz

Květákový krém se špenátem

Hustý a vydatný květákový krém . Způsobů, jak polévku připravit, je spousta a stojí za to vyzkoušet něco nového ,například přidat do polévky baby špenát.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 207 kJ / 49 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 600 g růžiček květáku
  • 1 ks větší brambora - oloupaná,nakrájená
  • 1.5 l kuřecího vývaru - případně voda a bio bujón
  • 250 ml smetany na vaření
  • 150 g baby špenátu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej , přidejte růžičky květáku , nakrájenou bramboru a na mírném ohni 2 minuty míchejte.
  2. K zelenině přilijte vývar , přiveďte k varu a přikryté vařte 15-20 minut nebo až je zelenina měkká..
  3. Polévku rozmixujte ručním mixérem , vmíchejte smetanu a podle chuti osolte .
  4. Polévku zahřejte , vmíchejte nahrubo nakrájený špenát a polévku nechte projít varem , dále nevařte.
  5. Polévku můžete podávat s opečenou bagetou .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákový krém se špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat