Prostreno.cz

Růžičková kapusta se sýrem

Pečené , křupavé kousky růžičkové kapusty se sýrem jsou skvělé nejen jako příloha .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 140 kJ / 33 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g růžičkové kapusty
  • 2 l vody
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 120 g strouhaného čedaru , nebo parmazánu

Postup přípravy

  1. Z růžičkové kapusty odkrojte tvrdou spodní část a odstraňte zavadlé listy.
  2. Růžičkovou kapustu nasypte do osolené vařící vody a vařte přibližně 3 minuty – podle velikosti kapustiček ,pak kapustičky sceďte a v cedníku je přelijte studenou vodou ,nechte dobře okapat.
  3. Předehřejte troubu na 190° C .
  4. Plech vyložte pečícím papírem a na takto připravený plech nasypte předvařenou růžičkovou kapustu.
  5. Růžičkovou kapustu pokapejte olejem , posypte mletým pepřem , nakrájeným česnekem a promíchejte.
  6. Každou růžičkovou kapustu lehce rozmačkejte pevným předmětem s plochým dnem, například hrnkem .
  7. Pečte v předehřáté troubě deset minut. Posypte sýrem a pečte dalších 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,20g
  • Sacharidy:

    103,60g
    • Cukry:

      7,20g
  • Tuky:

    102,98g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 33 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

9

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta se sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat