Prostreno.cz

Dýňový džem

I když samotná dýně je téměř bez chuti, s dalšími ingrediencemi je skvělá . K přípravě je nejlepší dýně Hokaido , kterou nemusíte loupat , ale džem je chutný i z jiných druhů dýně .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 188 kJ / 44 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy10g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g očištěné dýně bez semínek
  • 250 ml 100% pomerančové šťávy
  • 150 ml želírovacího cukru Super 3:1
  • 3 lžíce kandované pomerančové kůry - volitelné
  • 3 plátky čerstvého zázvoru - tenké plátky

Postup přípravy

  1. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky o velikosti přibližně 1 x 1 cm .
  2. Dýni nasypte do hrnce ,přidejte pomerančovou šťávu , kandovanou pomerančovou kůru a vařte , až dýně změkne , ale nebude rozvařená . Často míchejte.
  3. K měkké dýni vmíchejte zázvor ,želírovací cukr a vařte 3-5 minut.
  4. Džem dejte do skleniček , uzavřete je víčky a otočte dnem vzhůru . Nechte vychladnout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0,10g
  • Sacharidy:

    10,00g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    0,10g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 44 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dýňový džem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat