Prostreno.cz

Pečené kuře s fazolkami

Kuřecí maso je chuťově velmi neutrální, takže se dá kombinovat s různými ingrediencemi .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 772 kJ / 184 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy33g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 6 porcí vařené rýže
  • K přípravě
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks naporcované kuře
  • 100 ml bio sójové omáčky
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 3 ks bobkové listy
  • 1 ks čerstvého zázvoru +- 4cm - jemně nastrouhaný
  • 4 stroužky česneku - jemně nasekané
  • 1 ks cibule - nakrájená na tenké plátky
  • 500 ml masového vývaru
  • 300 g zelených fazolek - mražených,v letě čerstvých
  • Na ozdobu
  • 1 ks chilli paprička bez semínek

Postup přípravy

  1. Očištěné fazolky nakrájejte na kousky velké přibližně 5 cm.
  2. Troubu předehřejte na 190°C.
  3. V pekáčku rozehřejte olej a máslo.
  4. Naporcované kuře osolte,opepřete a opečte na oleji s máslem .
  5. Sójovou omáčku, cukr , zázvor, česnek a vývar dejte do velké misky a důkladně promíchejte .Směsí přelijte kuře .
  6. Ke kuřecímu masu přidejte bobkový list a nakrájenou cibuli.
  7. Maso přikryjte a pečte v troubě doměkka.
  8. Když je maso skoro měkké,přidejte k masu nakrájené fazolky a maso dopečte doměkka.
  9. Podávejte s rýží .
  10. Před podáváním posypte maso drobně nakrájenou chilli papričkou .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečené kuře s fazolkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat