Prostreno.cz

Smažené mango

Masité a voňavé mango osmažené na másle a vylepšené nenapodobitelnou vůní maracuji (mučenky ) : malý dezert, který stylově zakončí sváteční jídlo .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 272 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy5g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks manga
  • 2 ks ovoce maracuja – mučenka
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky moučkového cukru - nebo podle chuti
  • 0.5 ks vanilkového lusku

Postup přípravy

  1. Z manga vyndejte pecku a mango oloupejte
  2. Mango podélně nakrájejte na plátky , ale nedokrojte je až do konce , abyste vytvořili „ vějíř „ .
  3. Mučenku překrojte napůl a odstraňte dužinu.
  4. Na pánvi nechte rozpustit máslo , až bude máslo zpěněné, vložte do něj manga a přidejte vanilkový lusk . Opékejte 1 minutu, opatrně je otočte a posypte cukrem.
  5. Mango nechte 1 minutu karamelizovat, poté dejte na talíř a pokapejte dužinou z mučenky .
  6. Tento dezert si nejlépe vychutnáte vlažný .

TIP:

Maracuja - mučenka je exotické ovoce , které koupíte koncem roku skoro v každém supermarketu. Dužnina je šťavnatá, osvěžující, nakyslé chuti s typickým aroma. Chuť se může podobat černému rybízu, velmi výrazná, příjemně navinulá až velmi kyselá s exotickým aroma.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažené mango

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat