Prostreno.cz

Vepřové kotlety v parmezánu

Šťavnaté vepřové kotlety obalené v parmezánu . Chutné jídlo s jemnou smetanovo -sýrovou chutí .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 821 kJ / 196 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks menší červená cibule - oloupaná,drobně nakrájená
  • 250 ml masového vývaru
  • Na obalení
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce jemně strouhaného parmezánu
  • Na omáčku
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 0.5 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • Na posypání
  • 4 lžíce nakrájené , zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190°C .
  2. Kotlety osolte a opepřete.
  3. V misce smíchejte hladkou mouku s parmezánem a maso v této směsi obalte .Mouku k masu lehce přitlačte.
  4. Kotlety krátce opečte z obou stran v pekáčku na oleji s máslem .
  5. Maso podlijte vývarem , přidejte drobně nakrájenou cibuli a maso duste přikryté v předehřáté troubě doměkka.
  6. Měkké maso vyndejte na talíř.
  7. Do pekáčku přidejte smetanu , ve které rozmíchejte půl lžíce hladké mouky a vařte 10 minut.
  8. Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmezán.
  9. Měkké maso podávejte přelité omáčkou , posypané nakrájenou petrželkou .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(14 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety v parmezánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat