Prostreno.cz

Květák zapečený s čedarem

Recept na rychlovku, kterou zvládne každý - květák zapečený se sýrem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 365 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na hluboké pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte mouku a sůl. Míchejte a postupně přidávejte mléko. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr. Míchejte, až se sýr rozpustí.
  2. Květák vložte do dvou menších zapékacích misek a zalijte omáčkou z čedaru. Pečte v troubě na 180°C přibližně 30-35 minut. Posypte nakrájenou zelenou petrželkou a podávejte.

TIP:

Květák je lehce stravitelný, obsahuje hodně vody, vitamínů a minerálů. Neobsahuje téměř žádný tuk a jeho energetická hodnota je jen 121kJ/100g. Jedna porce květáku nám pokryje denní dávku vitamínu C. Květák působí na naše tělo močopudně, takže odvodňuje a to se využívá v řadě nejen redukčních diet. Navíc pravidelnou konzumací posilujeme imunitní systém, snižujeme krevní tlak, bojujeme proti infekcím.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák zapečený s čedarem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat