Prostreno.cz

Rajčata plněná tuňákem

Poslouží jako překvapivě jednoduché a efektní malé pohoštění nebo jako nápaditý předkrm.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 215 kJ / 51 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks velká rajčata se stopkou
  • 1 ks lahůdková cibulka s natí - velmi jemně nakrájená
  • 100 g lučiny
  • 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjte, osušte a odřízněte jim vrchní část …. něco jako pokličku.
  2. Vydlabejte část měkké dužiny se semínky a dejte ji stranou (využijte ji v kuchyni třeba do omáček či polévek).
  3. Cibulku s natí nakrájejte najemno.
  4. Tuňáka sceďte a nechte dobře okapat , dejte ho do misky a rozmačkejte vidličkou .
  5. Přidejte nakrájenou cibuli, lučinu, hořčici a citronovou šťávu .
  6. Vše promíchejte, dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Můžete přidat trochu nasekaných , oblíbených bylinek.
  7. Náplní naplňte rajčata a přiklopte je odkrojeným vrškem .
  8. Před podáváním dejte rajčata na 30 minut do chladničky .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,70g
  • Sacharidy:

    72,30g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    42,40g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 51 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

15

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rajčata plněná tuňákem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat