Prostreno.cz

Jarní zeleninová polévka s chřestem

Lehká , svěží jarní polévka. V téhle polévce můžete snadno zužitkovat jakoukoli zeleninu , kterou máte rádi .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 149 kJ / 35 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks pórek - pouze bílá a světle zelená část
  • 2 ks menší mrkve
  • 2 ks středně velké červené brambory
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 4 stonky zeleného chřestu
  • 200 g cukrového hrášku
  • 150 g bílých konzervovaných fazolí cannellini - volitelné
  • 3 stonky čerstvého kopru
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  2. Oloupanou mrkev nakrájejte na kostičky.
  3. Důkladně omyté brambory nakrájejte na malé kousky .
  4. V hrnci na oleji krátce orestujte pórek , přidejte mrkev , brambory a vývar .Vařte 15 minut .
  5. Do polévky přidejte očištěný , nakrájený chřest , hrášek ,scezené , propláchnuté fazole a vařte 10-15 minut , až bude zelenina měkká .
  6. Podle chuti polévku osolte a do polévky přidejte nakrájený kopr.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,00g
  • Sacharidy:

    46,20g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    2,40g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 35 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní zeleninová polévka s chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat