Prostreno.cz

Jehněčí kýta pečená se zeleninou

Luxusní jehněčí maso na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 351 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g jehněčí kýty bez kosti
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks červené papriky
  • 1 ks oranžová paprika
  • 1 ks cuketa
  • 1 ks masité rajče
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 400 ml masového vývaru
  • Na posypání
  • 4 snítky nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175° C.
  2. Maso osolte , opepřete a opečte ze všech stran v pekáčku s rozehřátým máslem a olejem.
  3. K masu přidejte vývar , přikryjte ho a dejte na hodinu do předehřáté trouby.
  4. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky , očištěné papriky nakrájejte na silné proužky ,cuketu a rajče nakrájejte na plátky.
  5. Maso vyndejte z trouby , kolem masa nasypte zeleninu a přidejte snítky rozmarýnu , maso dejte zpět do trouby a dopečte doměkka.
  6. Před krájením nechte maso 10-15 minut odpočívat.
  7. Nakrájené maso posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,21g
  • Sacharidy:

    187,51g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    201,37g
  • Vláknina:

    75,07g

Aktivita pro spálení: 84 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta pečená se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat